E hét hétfőjén elkezdődött Marosvásárhely egyik, szép hagyományokra visszatekintő és a maga nemében igencsak egyedi kulturális fesztiválja. Az Unidrama című színházi szemle, amely – mint azt neve is mutatja – monodrámák sorát kínálja a közönségnek. Az évek óta a 74 Színház – idén pedig a Művészeti Produkciós Ház – által szervezett fesztivál ez évben több újdonsággal is várja az érdeklődőket október elseje és hetedike között: öt helyszínen zajlanak programok, amelyek között színházművészeti konferenciát találunk: utóbbi díszvendége a jeles román színművész, Marcel Iureş. Az előadásokra a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban, az Ariel Színházban, valamint a Square No. 7, a The Office, illetve a J’ai Bistrot kávézókban kerül(t) sor.

Ami a monodráma-szemle soron következő műsorát illeti, a program a következő: szerdán, 21 órakor – A nem létező madár (játssza Raluca Mara). Square No. 7.

Csütörtökön 13 órakor – Bevezetés a monodrámába (konfe-rencia). Meghívottak: Marcel Iureş és Alina Nelega. (Square no.7). 19 órakor: Bolyai (játssza Sebestyén Aba). Ariel Színház. 20 órakor: A Hop Gála nyertesei: A zenét hallgató ember (játssza Alin Stanciu). Equus (játssza Andrei Chiran). A szörny (játssza Adrian Tofei). The Office Club. Pénteken 21 órakor: A jólelkű tolvaj (játssza Adelin Ilie). J’ai Bistrot.

Forrás és további részletek: e-népújság.ro – Elkezdődött az Unidrama fesztivál

A Bolyaira (Kocsis István: A Tér – Monodráma Bolyai János hitéről, küzdelméről és szerelmeiről) pedig mindenkit szeretettel várunk!